maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mustajaakon tapausMustajaakko (Mac’s Black Jack)  kukkii! Kokonaisen vuoden olen sitä odottanut ja viime viikolla ensimmäiset kukat viimein aukenivat.
 

Mac’s Black Jack 16.6.2014


Viime vuoden kesäkuussa kaksi Mustajaakkoa saapui muiden Dibleyn puutarhasta tilaamieni santtujen joukossa luokseni ja kesän aikana ne kasvoivat ja vahvistuivat. 


 

Mac’s Black Jack saapumispäivänään 11.6.2013


Mac’s Black Jack kolme kuukautta vanhana 21.9.2013Talven aikana Mustajaakot venyivät pituutta ja olivat kovin hontelon näköisiä. Maaliskuussa pienet valkoiset ruukut alkoivat näyttää kovin kummallisilta pitkävartisten lehtien alla, joten päätin vaihtaa Mustajaakoille uudet hieman isommat ja kauniimmat ruukut. Tein toimenpiteestä seuraavan ”opetusvideon” 17.3.2014:

Toukokuun lopussa Mustajaakko I:een tulivat ensimmäiset nuput ja viime viikolla eli vuoden odottelun jälkeen ensimmäiset kukat aukenivat. Ja ne ovat todella tummia! Valon suunnasta riippuen ne näyttävät tumman punaisilta tai tumman punavioleteilta, melkein mustilta. En ole nähnyt paavalinkukilla koskaan näin tummia kukkia. Eivät edes tumman kaunottaren kukat olleet näin tummia.

Mac’s Black Jack 29.5.2014. Vaaleanvihreiden lehtiruotien lomasta näkyvät ensimmäiset nuput.Mac’s Black Jack 16.6.2014. Mustajaakko I on aukaissut täysin kaksi kukkaa ja kolmaskin on melkein auki. Kukkavanoja on vain kolme, joten mikään kovin runsaskukkainen tämä lajike ei taida olla. Mutta on nuppuja sentään yhteensä 13, toivottavasti kaikki aukeavat.


Mitä sitten kuuluu Mustajaakko II:lle? Siinä ei ole nupun nuppua, vain pitkät hontelot lehtivarret riippuvat ruukun reunojen yli. Ihan melkein aioin heittää sen pois. Mutta sitten päätin tehdä sille pienen kasvatuskokeilun. Leikkasin siitä pois kaikki pitkävartiset lehdet, jolloin se muuttui ihan söpöksi pieneksi viherkasviksi.  Antaa sen nyt olla vielä jonkin aikaa…


 

Mustajaakko II ei kuki vaan riiputtaa pitkiä lehtivarsiaan ruukun reunojen yli.


Mustajaakko II leikattuna pieneksi. Näyttää ihan terhakalta ja söpöltä, vaikka onkin pelkkä viherkasvi. Ei uskoisi, että ikää on jo vuosi.

 Toivon kaikille lukijoilleni oikein hyvää juhannusta. Tavataan seuraavan kerran kahden viikon kuluttua kesäkuun lopussa!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.