perjantai 19. heinäkuuta 2013

Lilla Blåklockan ja Kompis lentävät postilaatikkoon


Täällä internetin ihmemaassa törmäsin kuukausi sitten vastustamattoman suloiseen Lilla Blåklockan- nimiseen saintpauliaan. Tällä minikokoisella lajikkeella on siniset kellomaiset kukat. Kukkasen on jalostanut Ingrid Lindskog, Ruotsin saintpauliaseuran perustaja, jonka nimissä on yli 200 rekisteröityä saintpauliahybridiä vuosilta 1982-1992.   
Lilla Blåklockan. Kuva on sivulla täällä mutta en tiedä kuvaajaa, sillä kyseisellä sivulla kuvaaja esiintyy vain nimimerkillä ”druften25”


Kun olin saanut päähäni, että haluan JUURI tämän kukan, aloin järjestelmällisesti etsiä netistä paikkaa, josta sen voisi ostaa.  Vihdoin onnisti: tämänniminen kukka tuli ruotsalaiseen nettihuutokauppaan Traderaan myytäväksi. Opin paljon uusia asioita, kun piti liittyä jäseneksi Traderaan. Ulkomaalainen ei sinne noin vain voi liittyä, mutta sitkeiden yritysten ja erehdysten kautta sekin lopulta onnistui.

Olin päättänyt saada Lilla Blåklockanin itselleni hinnalla millä hyvänsä, mutta vain 210 Ruotsin kruunua + 36 kruunua postikuluja se maksoi (yhteensä noin 29 euroa).  Kaikki muut huutajat ymmärsivät lopettaa ajoissa.  Lilla Blåklockanin myyjä on ruotsalainen Gunilla, jolla on viehättävä blogi, jossa hän kertoilee kukkasista ja elämästään vähän samaan tapaan kuin minä täällä.  Gunillalla on vielä yllä olevaa kuvaa kauniimpi kuva Lilla Blåklockanista täällä.

Eilen Lilla Blåklockan saapui!
Ruotsista tullut paketti

Gunilla oli laittanut pakettiin kaverin Lilla Blåklockanille. Minulle se oli hauska yllätys. Toisen pikkusantun nimilapussa lukee ”Fun Trail” ja on jännittävää nähdä minkälainen ja minkävärinen kasvi siitä tulee. Kutsun tätä kaveria jatkossa nimellä "Kompis".
Lilla Blåklockan (oik) ja Kompis (vas) 


Saitpauliakokoelmani käsittää tällä hetkellä 25 yksilöä:
3 kpl maailman kaunein kukka (kuvia)
4 kpl suuren valkoisen poikasia (kuva)
1 kpl perinteinen iso violetti, vuosikymmenien ikäinen (kuva)
1 kpl edellisen nuorempi ystävä, vaaleanpunainen (kuva)
1 kpl Ylitalon puutarhan kasvattama Holtkamp type 61, punavioletti (kuva)
1 kpl Ylitalon puutarhan kasvattama Holtkamp type 63, oranssinpunainen
Seuraavat Dibleyn puutarhasta saapuneet pikkusantut (kuvat):
2 kpl Chantaspring (minikoko, valkoiset, kellertävät kellomaiset kukat)
2 kpl Mac’s Black Jack (minikoko, pitäisi tulla tummanpunaiset kukat, saa nähdä)
2 kpl Milky Way Trail (semikoko, puhtaanvalkoiset kerrotut kukat)
2 kpl Rob’s Vanilla Trail (semikoko, vaaleanpunaiset pienet kerrotut kukat)
2 kpl Beatrice Trail (standardikoko, pitäisi tulla vaaleanpunaiset kerrotut kukat)
2 kpl omituinen (piti olla Rainbow’s Limelight, mutta on mikä lie)
Seuraavat Gunillan Ruotsista lähettämät pikkusantut:
1 kpl Lilla Blåklockan, minikoko, siniset kellomaiset kukat
1 kpl Fun Trail eli Kompis, tuntematon jännityslajike

Yksilöitä on 25 ja eri lajikkeita on 14. Tilanne on vielä hyvin hallinnassa. Seuraavassa kuvassa ovat kaikki saintpauliani yhteiskuvassa, lukuun ottamatta Gunillan lähettämiä, sillä kuvaa otettaessa Lilla ja Kompis eivät olleet vielä tulleet:
Kaikki 23 saintpauliani kerättynä keittiön pöydälle normaaleista kasvupaikoistaan yhteiskuvaa varten 7.7.2013. Maailman kauneimmat kukat ovat omilla paikoillaan amppeleissa keittiön ikkunalla. Kuva piti ottaa katonrajasta, että kaikki pääsivät mukaan ja siksi keittiön lamppu joutui samaan kuvaan.

Olen tänään ottanut noin tuhat ja sata kuvaa Lillanista ja Kompiksesta uusissa ruukuissaan, mutta yhtään en voi teille lukijani tähän liittää. Meillä on tällä viikolla vieraanamme ihastuttava 12-vuotias mieheni siskonpoika, joka yrittää opettaa minua käyttämään järjestelmäkameraa ja kaikkia sen nippeleitä ja nappeleita.  Opettajani kärsivällisyydestä huolimatta yksikään tuhannesta ja sadasta kuvasta ei vielä ole julkaisukelpoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.