lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kevät herättää paavalinkukatTervetuloa jälleen seuraamaan Paavalinkukkablogia. Lokakuussa laitoin blogini talviunelle yhdessä saintpaulioiden kanssa, mutta nyt on pimeys ja talvilepo takanapäin ja on hauska seurata santtujen heräämistä ja kaikkea muuta kivaa mitä huonekasveille ja puutarhalle tapahtuu.Luonnonvaraisilla saintpaulioilla ei ole mitään lepovaihetta vuoden kierrossa. Usambaravuorilla Keniassa on valoa vuoden ympäri, joten luonnostaan saintpaulia ei kaipaa lepoaikaa. Kyse on vain valon määrästä. Suomessa talvella valoa on vähän, joten saintpaulioilla on lepovaihe talvella.Viime lokakuussa, juuri sen jälkeen kun olin laittanut blogini talvilevolle, huomasin lehdessä mainoksen kasvivalosta (Genie- kasvivalo ) ja päätin kokeilla sen vaikutusta santtujen kasvattamisessa. Varmaankin joku muukin oli päättänyt kokeilla jotain samantapaista, sillä Raision Kodin Ykkösessä oli jäljellä tasan neljä kasvivaloa.  Mitään valinnanvaraa lampun rungon värien suhteen minulla ei siis ollut, vaan jouduin ostaman kaksi valkoista, yhden harmaan ja yhden keltaisen.Yksi kasvivalo (valkoinen runko) sytytettiin keittiöön ja sen alle laitoin toisen minulla olevista Vanilla Trail kukkasista. Valon vaikutus oli valtava! Vanilla alkoi tehdä nuppuja jo tammikuun alussa ja tammikuun lopusta alkaen se on kukkinut koko ajan yhä runsaammin ja kauniimmin. Monena pimeänä talviaamuna olen juonut aamuteeni katsellen Vanillan suloisia kukkia ja iloinnut valtavasti sen kauneudesta.  Siitä sai voimaa lähteä töihin, kun lunta ei ollut juuri lainkaan ja ulkona aina vaan oli pimeää ja ankeaa tänä talvena.

Alla olevissa kuvissa Vanilla aloittaa kukkimista, kuvat on otettu 12.1.2014


 Seuraavissa kuvissa Vanillan ensimmäiset kukat ovat juuri avautuneet. Kuvat on otettu 27.1.2014Sitten viime viikolla otettuja kuvia Vanillasta. Sen kukkasista saa loputtomasti ihania kuvia eri kuvakulmista.Alla olevassa kuvassa vertailun vuoksi minulla oleva toinen Vanilla. Se ei ole saanut mitään lisävaloa, vaan on ollut ikkunalla päivänvalon varassa. Hyvin tämäkin kasvi voi ja näyttää terveeltä. Siinä on jopa muutama nuppukin. Lehdet ovat vaaleampia ja ne ovat kasvattaneet pitkää vartta koettaessaan löytää valoa.  Nyt kun ulkona paistaa aurinko, uskon että ensimmäiset kukat aukeavat lähipäivinä.

Vanillan suloiset kukat ja tämä jännittävä valokoe olivat ensimmäisen kevätbloggaukseni aiheena. Jatkossa päivitän blogiani kerran viikossa, viikonloppuisin. Nähdään taas viikon kuluttua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.