maanantai 16. maaliskuuta 2015

Villi saintpaulia kukkaruukussa

Ionantaha velutina
Juuri ennen talvilepoa tilasin Dibleyn puutarhasta muutamia uusia santtuja. Warm Sunshine, jonka piti tehdä suuria kellanvalkoisia kukkia vaikutti pirteältä taimelta, mutta kuoli melko nopeasti. Sky Bells, joka tullessa näytti kituvaiselta, on edelleen heiveröinen. Nämä jalosteut lajikkeet olivat näin ollen pieniä pettymyksiä, mutta sen sijaan kaksi muuta: Ionantha pendula intermedia ja Ionantaha velutina ovat iloisia yllätyksiä.


Ionantha pendula intermedia ja Ionantaha velutina ovat jalostamattomia alkuperäislajikkeita. Pendula ei ole vielä kukkinut mutta Velutina on kukkinut jo pitkään. 

Ionantaha velutina
Velutinan kasvutapa on erikoinen. Kukat työntyvät lehtien lomasta pitkien hentojen varsien päähän. Kukat ovat melko pieniä ja vaatimattomia.
Ionantaha velutina

Ionantaha velutina
Lehdet ovat kauniita, varsinkin alhaaltapäin. Ne ovat punertavia ja lehtiruodit muodostavat kauniit kuviot. Päältä lehdet ovat tummanvihreitä ja niitä peittää pehmeä nukka.
Ionantaha velutina
Velutina on jotenkin villin näköinen. Mutta villihän se onkin, alkuperäislajike, vaikka mitään sen enempää en siitä tiedä.

On suuri harmi, että Dibleyn sivustolla ei kerrota heillä myytävänä olevista lajikkeista juuri mitään. Olisi niin hauska tietää enemmän. Mistä he ovat saaneet ensimmäisen Velutinan ja missä osassa Usambaravuoria Velutinoja kasvaa? Ovatko kaikkien Velutinojen kukat samanlaisia vai onko niissä vaihtelua? Jne. Ei, eipä kerrota mitään. Ei tämä tosin koske pelkästään Velutinaa, yleensäkin myytävistä lajikkeista kerrotaan vain nimi ja muutama kuvaileva asia ja sitten on kuva. Minusta se on tyhmää. Luulisi, että jos tarkoitus tosiaan on saada kauppa kannattamaan, niin myytävistä tuotteista kannattaisi kertoa kaikki mielenkiintoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.