sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sipulikukkien kevät

Viime syyskuussa kerroin, kuinka ostin monenlaisia kukkasipuleita ja istutin niitä alasleikatun pensasaitamme juurelle. Nyt melkein tarkalleen 7 kuukauden odotuksen jälkeen kukkia on noussut mullasta ja ne tekevät mielen iloiseksi ja keväiseksi.

Kun tulen töistä kotiin, mustasta mullasta loistaa monta iloista väripilkkua. Mutta yleiskuvaan kukkien iloista ilmettä on aivan mahdoton saada:
Tonttien raja näkyy selvästi nyt, kun pensasaitaa ei ole. Rajana ovat kuvassa näkyvät kaksi lautaa. Naapuri on korottanut maata parinkymmenen sentin multakerroksella, siksi nuo laudat ovat tarpeen. Pensasaidan ovat talomme ensimmäiset asukkaat istuttaneet niin, että aita on kokonaan meidän puolellamme. Kameran kuvissa kukkaset näkyvät huonosti, vaikka silmiin ne loistavat iloisesti jo kaukaa. Kameran täytyy siirtyä lähikuviin:


Kaikkia niitä kukkia, joita syyskuun postauksen sipulipussien kuvissa on, ei näy tuolla kasvamassa. Ovatkohan niiden sipulit tuhoutuneet vai ovatko ne myöhempiä lajikkeita?

Sipulikukkia meillä kasvaa myös kukkalaatikossa. Mieheni laittoi laatikkoon kauniin asetelman pääsiäiseksi:
Siinä on pikkunarsisseja, pajunkissoja ja kivistä maalattuja punaisia leppäkerttuja. Myös ovensuuhun mieheni laittoi narsisseja toivottamaan lastenlapsia tervetulleeksi pappalaan:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.