sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kodinonni kukoistaa!

Pidän valtavasti kodinonnesta mutta monista yrityksitäni huolimatta tuo helppohoitoiseksi sanottu kasvi ei ole koskaan menestynyt minulla. Huono onneni kodinonnen kanssa alkoi jo pikkutyttönä. Sain äidiltäni kodinonnen ja kuulin jostain että kasvit tarvitsevat vettä ja suoloja. Kastelin kodinonnea ja annoin sille ruokasuolaa, joten se menehtyi melko pian. Olin niin surullinen!

Myöhemmin en ole suinkaan antanut ruokasuolaa, mutta kodinonni vain ei ole menestynyt. Se on  aina melko pian kuivunut ensin keskeltä ja sitten tullut rumaksi ja onnettoman näköiseksi. Vaikka olen kastellut sitä ihan samaan tapaan kuin saintpaulioitakin, kerran viikossa lautaselle.

Kun olin Helsingin kasvitieteellisessä museossa villejä saintpaulioita tapaamassa, näin toisessa huoneessa ihanan näyn: kodinonni peitti siellä monta neliömetriä kukoistavana vihreänä mattona. Silloin sain jotenkin ahaa-elämyksen. Kodinonni on ihan erilainen kasvi kuin paavalinkukka ja vaatii erilaisen kastelutyylin.
Kodinonni kasvitieteellisessä puutarhassa oli vihreä ruohomatto, jota kasteltiin ylhäältä suihkuavalla kosteudella.

Maaliskuussa ostin kaksi kodinonnea. Punaisessa ruukussa olevalla on hieman pienemmät lehdet. Annoin sen lahjaksi ja keltainen ruukku, jossa on hieman isommat lehdet jäi minulle.

Kodinonneni nyt. Ruukku on kadonnut valuvien lehtien alle.
 Kodinonneni on ylä-ja alakerran välissä olevalla porrastasanteella. Se on pienen kukkapylvään päällä ja pylvään alla on vesiastia. Annan kodinonnelle pienen vesitilkkasen melkein aina kun kuljen portaita ylös tai alas. Se saa siis vettä monta kertaa päivässä! Mutta vain tilkan kerrallaan ja annan veden aina päälle, en koskaan lautaselle. Tällainen kastelutyyli olisi tosi vaivaloinen, jos tällaisia kasveja olisi paljon, mutta minulla on vain tämä yksi kodinonni, ja siinä se menee mennen tullen. En tiedä onko tämä edes tarpeellista, mutta koskaan ennen kodinonneni ei ole menestynyt ja katsokaa tilannetta nyt!
Kodinonnen väri on vihreä. Oikea vihreä. Vihreän vihreä.

Pienet suloiset lehdet kasvavat lehtivanoissa kauniisti rivissä.

Onko missään vihreämpää vihreää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.