lauantai 20. kesäkuuta 2015

Punaista väriä

Karkkikselta saamani värihaasteen toisessa osassa tutkailen nyt punaisia kukkia. Omassa pihassani kasvavat seuraavat punaiset kukat:
Alppiruusu, hansaruusu, puna-apila ja vuorenkilpi
Oikein loistavanpunaista kukkaa pihallani ei kasva. Punainen kukka on näyttävä ja siksi monet pihakukat ovat juuri punaisia:
Pelargonioita ja muita punaisia kukkia Turun kasviteteellisessä puutarhassa
Punainen saintpaulia on tavallisesti joko vaaleanpunainen tai sinertävän punainen. Minulla on nyt kukassa neljä pientä vaaleanpunaista kaunotarta. Kaikki ne ovat herkkiä ja suloisia:
Pixie Pink

Rob's Vanilla Trail

Skärt Litet Moln

Skärt Litet Moln lähikuva

Optimara Little Pearl

Optimara Little Pearl lähikuva
Oikein kirkkaanpunaista saintpauliaa en ole vielä nähnyt. Kun tapani mukaan rutiinisti katsastan marketin kukkaosaston saintpauliatarjonnan ohimennessäni, etsin aina mahdollisimman punaista kukkaa. Kerran osuikin kohdalle hyvin punainen yksilö, jonka otin mukaani. Annoin kukalle itse nimen "Tumma Kaunotar" ja selvitin mistä se on kotoisin. Silloin opin paljon saintpaulioiden kasvatuksesta ja kaupallista tuotannosta. Siitä kerroin täällä.
Tumman punainen saintapaulia ulkona luonnonvalossa

Lähikuva, jossa kukka on niin punainen kuin mahdollista
Karkkis kertoi Turun suosikkiputiikestaan blogissaan muutama viikko sitten. Päätimme ystäväni kanssa tehdä matkan Turkuun ja kulkea tarkalleen Karkkiksen jalanjälkiä. Niinpä meillä oli listassa seuraavat osoitteet:
- Butik Lilian Yliopistonkatu 11a
- Le Petits Tresors Brahenkatu 5
- Olga-neiti Yliopistonkatu 15 g sisäpiha
- Pieni Kirjapuoti Yliopistonkatu 28
Lapsenlapsi sai suloisen palapelin Le Petits Tresorisista

Kaikki nämä puodit olivat kivoja paikkoja aivan kuten Karkkis suositteli. Kun vaeltelimme näin osoitteesta toiseen ilman kiirettä, osui reitillemme vielä muita ihania putiikkeja:
- Kaisla Brahenkatu 7 . Kaislassa on useiden suomalaisten laatutekijöiden vaatteita. Ystäväni ihastui Kainon vihreään mekkoon ja se sopikin hänelle tosi hyvin. 
Kaisla Brahenkatu 7
 - Nanson tehtaanmyymälä Yliopistonkatu 14. Nansossa nyt aina kannattaa käydä katsomassa uutuuksia ja klassioita.
Nanso Group Outlet Yliopistonkatu 14
 - Sievi Shop Yliopistonkatu 24. Sievin jalkineet tulevat vuosi vuodelta paremman näköisiksi. Mukavia ja reiluja ne ovat aina olleet. Sopivat nimenomaan suomalaiseen jalkaan. Mutta nyt ei ostettu kenkiä. Ikkunassa herättivät huomiomme ihanat nahkalaukut. Myymälässä kuulimme, että Sievi on aloittanut myös laukkutuotannon. Utua-laukut suunnitellaan Suomessa ja tehdään Kreikassa mahdollisimman ekologisesti. Minä tarvitsin mustaa laukkua ja löysin juuri minulle sopivan, mutta monta ihanaa värikästä nahkalaukkua jäi kauppaan.
Sievi Shop Yliopistonkatu 24
Sievi Shopista ostettu uusi musta laukkuni, merkkiä UTUA. Toikan lintu pääsi kuvaan mittakaavaksi.
Ja kun vaelsimme Karkkisreittiä Turun keskustan halki, tuli meille toki nälkäkin. Hansan yäkerroksen Pizzariumissa on edelleen Turun ellei koko Suomen parhaat pizzat, taso ei ole laskenut! Ja jälkiruoaksi söimme kuppikakkuja torin varrella juuri avatussa uudessa kahvilassa nimeltä Pink Vanilla Desserts. Vanilla on siis paitsi nimi vaaleanpunaiselle ihanalle saintpaulialle, myös vaaleanpunaisten muffiniunelmien myymälä.

Pink Vanilla Desserts Kauppiaskatu 9 A

Pink Vanillan valikoimaa! Aah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.