maanantai 12. elokuuta 2013

Kolmen kuukauden juhlapäiväHuomenna tämä Paavalinkukkablogi täyttää 3 kuukautta. Juhlan kunniaksi toivon KAIKKIEN lukijoitteni kirjoittavan tähän postaukseen kommentin,  jossa toivon vastausta seuraaviin kysymyksiin:

1. Mikä on ollut sinua kiinnostavin postaus tämän kolmen kuukauden aikana?
2. Mikä on ollut mielestäsi paras kuva?

Kommentti kirjoitetaan seuraavasti:
1)Paina tämän jutun lopussa olevaa kommenttilinkkiä.
2) Kirjoita kommenttisi kenttään jossa lukee ”Lisää kommenttisi…”
3) Laita kommenttisi loppuun joku nimimerkki, jolla erotan vastaajat toisistaan. Jos tunnet minut livenä, on hauskaa, jos keksit jonkun sellaisen nimimerkin, josta osaan arvata kuka olet.
4) ”Valitse profiili”- valikosta valitse esimerkiksi alin vaihtoehto ”nimetön” .
5) Paina nappia jossa lukee ”julkaise”.
6) Näkyviin tulee kaksi kuvaa, joissa lukee jotain. Kirjoita näkemäsi sanat niille varattuun tilaan ja paina jälleen nappia jossa lukee ”julkaise”.  (Jos et saa selvää sanoista, saat uudet kuvat painamalla pyörönuolen kuvaketta.)

Kaikkien vastanneiden kesken arvon alla olevan kuvan esittämän valkoisen saintpaulian.  Tämä on suuren valkoisen saintpauliaemon poikanen. Kerroin suuresta valkoisesta saintpauliasta TÄÄLLÄ. Viime viikonloppuna kävin kylässä niiden ystävien luona, joille lahjoitin tuon emokasvin, ja se kukkii vielä! Tämä vihreässä purkissa oleva poikanen on nyt aloittamassa kukintaansa. Ensimmäinen nuppu on juuri auennut, mutta lehtiruusukkeen keskellä on jo yli kymmenen nuppua, joten uskon, että siitä tulee yhtä kaunis kuin emokasvista.
Suuren valkoisen saintpaulian poikanen aloittaa ensimmäistä kukintaansa.


On mielenkiintoista seurata tämän blogin hallintasivuilta, kuinka paljon blogiani luetaan ja missä lukijat ovat. Sitä en tietenkään pysty näkemään, KUKA tätä lukee, mutta seuraavia tietoja hallintasivut kertovat:

Blogini on avattu seuraavissa maissa:
Suomi 2785 kertaa
Venäjä 149
Saksa 126
Ukraina 98
Yhdysvallat 95
Alankomaat 28
Ruotsi 19
Italia 15
Latvia 8
Viro 5
Taiwan 3
Serbia 2
Etelä-Korea 2
Iso Britannia 1
Kanada 1
Espanja 1

Ihmettelen suuresti Venäjän, Ukrainan ja Yhdysvaltojen lukemia. En usko, että siellä kukaan todellinen henkilö näitä sivuja aukaisee. On varmaankin kyse niistä tarkkailuroboteista, joista lehdistössä on viime aikoina kovasti puhuttu. Toki mistä tahansa maasta sivulle voi yksittäinen lukija eksyä hakusanalla saintpaulia, koska tuo nimi on kansainvälinen. Tiedän, että minulla on todellisia ihmislukijoita Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Italiassa. Jos jossakin muussa maassa nyt joku suomenkielentaitoinen ihminen tätä lukee niin olisin VALTAVAN iloinen, jos kertoisit olemassaolostasi osallistumassa kyselyyni!

Kaikkein uskollisin ja tarkin lukijani on 85-vuotias ystäväni Keski-Suomessa. Hänellä ei tosin ole tietokonetta, mutta tulostan nämä sivut ja lähetän ne hänelle etanapostissa parin viikon väliajoin.

Säännöllisten lukijoiden lisäksi blogiin tullaan myös googlen kautta erilaisten hakusanojen avulla. On upeaa, jos olen voinut antaa auttavia ohjeita kiperiin kysymyksiin. Blogin hallintasivujen kautta näen, että sivuille on tultu googlesta esimerkiksi seuraavien hakusanojen kautta:
saintpaulia
kukat punaista vasten
kartiovalkokuusen isot taimet
alapuoli punainen lehti paavalinkukka
keltainen saintpaulia
paavalinkukan istuttaminen
paavalinkukka parvekkeelle
saintpaulia hoito-ohje
bellikset
kartiovalkokuusi
saintpaulia multa
saintpaulian lisääminen
tekokukka pelargonia
sitkeä kukka
pieni päivänkakkaran näköinen kasvi
kaunein kukka
kesäkukka valkoinen pieni
saintpaulia kaupassa
kliivian hoito
saintpaulian kastelu
saintpaulian lehtien värimuunnokset
kartiovalkokuusi + hoito
kaunokainen leikkaus
alppiruusu varjossa

Kaikkein eniten avauksia on blogin ensimmäisellä sivulla (160) toiseksi eniten tekstillä ”Saintpaulia hoitaa kasvattajaa” (123) ja kolmantena on ”Eurooppalaiset löytävät Afrikan orvokin” (72). Ensimmäistä sivua lukuun ottamatta eniten lukijoita tulee sivuille, joiden tunnisteena on joku saintpaulian hoitoon tai historiaan liittyvä asia. Vähiten lukijoita (24) on saanut sivu ”Ystäväni Tiku ja Taku, kartiovalkokuuset”. Toiseksi vähiten lukijoita (29) on sivulla ”Pappan puutarhassa”

Tämä postaus on järjestyksessä 32. Olen julkaissut siis keskimäärin kaksi sivua viikossa. Välillä tuntuu, että olisi mukava kirjoittaa useamminkin, silloin olen kirjoittanut sivuja ”varastoon”, josta julkaisen niitä taas sitten, kun muut puuhat eivät anna aikaa kirjoittamiseen. Yritän olla suhteellisen säännöllinen, sillä olen itse huomannut, että on hauskin seurata sellaisia blogeja, joissa on uutta luettavaa jollakin tavalla säännöllisesti, olkoon se sitten kerran päivässä tai kerran viikossa.  

Kaikki oikeat lukijani: nyt rohkeasti kommentoimaan! Jos et halua vastata kysymyksiini, arvontaan voi osallistua myös kirjoittamalla ihan pelkän nimimerkin. Valkoinen saintpauliakaunotar vihreässä ruukussa odottaa uutta kotia. Arvonta suoritetaan ensi lauantaina 17.8.2013. Mutta tarkkailijarobotit älkööt vaivautuko! Robottien kukkienhoitoon en luota, joten vain aidot ihmislukijat saavat osallistua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.