tiistai 27. elokuuta 2013

Puhuvat kasvitRuotsalainen kukkien ystävä ja bloggaaja Gunilla kirjoitti viime viikolla hauskasta tapahtumasta. Gunilla oli mennyt kaupunkiin hakemaan ostamaansa peiliä ja liikkeen avautumista odottaessaan  pistäytynyt puutarhakauppaan. Gunillalla on ennestään jo 50 kiinanruusu-yksilöä (jotka ovat 40 eri lajiketta). Nyt on tulossa talvi ja kaikki kukkaset täytyy saada jotenkin mahtumaan sisälle, ja se tietää tungosta ikkunalaudoille. Kaikesta tästä huolimatta eräs erikoisen kaunis kiinanruusu hyppäsi Gunillan syliin, eikä ottanut kuuleviin korviinsa sitä, että tilaa ei muka olisi, vaan lähti puutarhasta hänen mukaansa.

(Gunillan blogi on hauska ja mielenkiintoinen. Gunilla harrastaa kukkienhoitoa ja kirpputorilöytöjen tekemistä. Seuraan hänen blogiaan säännöllisesti, koska itsekin kirjoitan kukista mutta myös siksi, että on hauska lukea ruotsalaista tekstiä ja ihmetellä, että ymmärtää sitä. Kuitenkaan EN saa Gunillan blogia tänne seuraamieni blogien listalle vaikka kuinka yrittäisin. Johtuuko se siitä, että Gunillan blogi on eri ohjelmalla tehty kuin omani vai mistä lie? Tässä varsinaisessa blogiteksissä voin kuitenkin linkittää hänen blogiinsa , kumma kyllä!)

Gunillalla on noin 50 kiinanruusua, 50 saintpauliaa, 50 hoyaa, 150 mini sinningiaa (eli gloksiaa) ja joitakin muita kasveja, joten ikkunoilla on varmaankin tungosta. Minulla ei pitäisi olla vielä mitään hätää, koska minulla on vain 25 saintpauliaa ja noin 10 muuta kasvia. Sellaisia ikkunoita, joiden luona kukat saisivat sopivasti valoa, talossamme on kuitenkin vähän, joten tilaongelmia minäkin olen joutunut ratkomaan. Yksi ratkaisu on Jyskeen kenkähyllykkö olohuoneen ikkunan edessä:
 
Pienet saintpauliani hyllyköllä olohuoneen ikkunan edessä.
Ylhäällä kukkivat kaksi ihanaa Rob’s Vanilla Trail-lajiketta punaisissa purkeissa sekä rakas Pixie Blue vihreässä purkissa.
Keskihyllyllä vas. kaksi Chantaspring ja kaksi Mac’s Black Jack-lajiketta valkoisissa ruukuissa, sitten Lilla Blåklockan vihreässä ja Kompis ruskeassa ruukussa.
Alahyllyllä kaksi Pixie Pinkiä keltaisissa ruukuissa ja kaksi Milky Way Trailia vihreissä ruukuissa.
(Milky Wayltä leikkasin kaikki siinä olleet valkoiset kukat pois, koska ensimmäinen kukinta tuotti rikkonaisia kukkia.) 
 
Isommat saintpauliat ovat senkin päällä. Vas. standardi vaaleanpunainen ystävä aloittaa toista kukintoa tänä kesänä. Punaisissa ruukuissa Dibleyltä kesällä tullut Beatrice Trail on avannut aivan ensimmäisen pinkin kukkasensa. Vihreissä ruukuissa suuren valkoisen poikaset, joista ensimmäinen kukkiva lähtee pian Karkkiksen hoiviin. Senkin päällä oikeanpuolimmaisena perinteinen violetti ystävä. Lisäksi kuvassa näkyy kukkapylvään päällä nimetön viherkasvini ja kuvan yläreunassa katosta roikkuva rönsylilja


Jyskeen kenkähylly ei ole yhtään hullumman näköinen kukkahyllykkö. Ainoa ongelma on siinä, että jotkut kukat eivät halua olla alahyllyillä. Erikoisesti Mac’s Black Jack esittää vastalauseita aina kun näkee minut.  Yläpuolella oleva hylly kuulemma estää valon tulemisen ylhäältäpäin ja hänen täytyy vääntäytyä kohti sivuvaloa niin että pahaa tekee. Käskee minun kokeilla vinossa olemista parikin tuntia, eiköhän selkää ala särkeä niin, että hymy hyytyy. Ei tuota valitusta voi kauaa enää kuunnella!  Mutta jos siirrän hänet ylähyllylle, kuka menee alas?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.