sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Joulutunnelmia pääsiäisenäOlin perjantaina Turussa Åbo Svenska Teatterissa   katsomassa rockoopperaa Jeesuksen viimeisistä päivistä.  Andrew Lloyd Webberin musikaali on tehty jo yli 40 vuotta sitten, mutta vaikuttava se on edelleen. Suosittelen!

Kristuksen matka ihmisenä alkoi seimeltä ja päättyi ristille. Viime jouluna tämä blogi oli talviunilla ja minua ihan harmitti, kun en voinut kertoa lukijoilleni jouluseimestäni. Minulle on vuosien mittaan kertynyt seimihahmoja, jotka ovat hyvin erityylisiä, sillä olen saanut niitä eri ystäviltä ja eri maista. Kaikki hahmot ovat rakkaita ja tuovat mieleen monia muistoja.

Tässä joulunäytelmä näin pääsiäisen kynnyksellä:
 
Enkeli ilmoittaa Marialle, että tämä synnyttää Jumalan Pojan.

Joosef ja Maria keskustelevat tilanteesta. Joosef on nähnyt unessa enkelin, joka on kertonut, mistä on kyse ja Joosef on päättänyt olla Marian tukena ja tulevan lapsen isänä

Joosef ja Maria tulevat Betlehemiin ja isäntäväki kertoo, että majatalossa ei ole tilaa, mutta tallissa on.

Joosef on vähän huolissaan, kun yöpymispaikkana on pelkkä talli, mutta Maria sanoo, ettei syytä huoleen. Eläimet lämmittävät ja heinistä saa hyvän vuoteen vauvalle.

 
Enkelit ilmoittavat paimenille, että Vapahtaja on syntynyt.
 
Paimenet tulevat katsomaan Jeesus-lasta.

Paimenten mentyä lähitalojen asukkaita tulee talliin ihmettelemään, mitä on tapahtunut. He tuovat lahjaksi leipää ja juustoa, mistä Maria on hyvin iloinen.

Kaukaisessa maassa viisaat miehet tutkivat tähtiä ja huomaavat erikoisen tähti-ilmiön, joka ennustaa uudesta kuninkaasta.

Tähti johdattaa kaukaiset vieraat Betlehemiin seimen äärelle.

Vierailijat tuovat kuninkaallisia lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa.

Kun viisaat miehet, kyläläiset ja paimenet ovat kaikki lähteneet, Maria ja Joosef jäävät valvomaan Jeesus-lapsen unta. Enkelit ovat suojana.

Seuraavana yönä enkeli kertoo Joosefille, että heidän on paettava. Jeesuksen henki on vaarassa, eikä hän saa vielä kuolla. Vasta noin kolmenkymmenen vuoden kuluttua on tulee aika, jolloin Jeesus ei pakene vainoojiaan, vaan antaa itsensä heidän käsiinsä kärsimään ja kuolemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.