sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

InventaarioEdellisessä postauksessani oli lähikuvat kaikista tällä hetkellä kukkivista santuistani. Kysymykseen: ”Ken on heistä kaunein ja herttaisin” vastasi 10 lukijaa. Äänet jakaantuivat seuraavasti:
Vanilla 5
Mustajaakko 1
Beatrice 1
Pixie Pink 1
Pixie Blue 1
Kompis 1

Kaikkien äänestäjien kesken arvoin palkinnon.  Kirjoitin ihan vanhanaikaisesti kaikki nimimerkit lapuille ja sekoitin laput hatussa. Mieheni toimi arpojana ja nosti hatusta nimimerkin: TiinaJ.  Onnea sinulle TiinaJ! Nimimerkistä päättelen, että saatat olla tuttu, mutta ota yhteyttä esimerkiksi kirjoittamalla minulle yksityisviesti siihen osoitteeseen, joka löytyy tämän sivun oikeassa reunassa olevasta ”tietoja minusta”-kohdasta ja kerro minkä paavalinkukan pikkutaimen haluat palkinnoksi. Jos minulla sattuu olemaan haluamasi lajikkeen pikkutaimi, saat sen tuota pikaa. Jos ei, laitan lehden multaan kasvamaan ja saat odottaa taimen kehittymistä 3-6 kuukautta.

Mutta mitä saintpaulioita minulla on? Tämä lukijakilpailu innosti tekemään inventaarion omista saintpaulioistani. Kirjoitan listan tiedoksi TiinaJ:lle ja ehkä se kiinnostaa muitakin.  Kun listassa klikkaa nimeä, päätyy tässä blogissa sellaiselle sivulle, jossa on kyseisen lajikkeen kuva. 

Inventaario 13.7.2014

Standardikokoiset:
-Valkoinen, 3 kpl (2 kukkii parhaillaan, 1 on viherkasvi). Suuren valkoisen saintpauliaemon jälkikasvua, emo ostettu kaksi vuotta sitten tavallisesta kukkakaupasta.
-Tumman punainen 1 kpl. Huiskulan puutarhan tuottama, ostettu kukkakaupasta. Kukki hyvin viime kesänä, tällä hetkellä ei kukkia, eikä nuppuja. Jostain syystä minulla ei ole tästä santusta kuvaa kukkivana
-BeatriceTrail, pinkki 2 kpl ( (molemmat kukkivat parhaillaan) Tilattu Dibleyn puutarhasta. Kukkivien yksilöiden lisäksi lehdestä lisättyjä uusia pikkutaimia tulossa.

Semikokoiset:
-Mac’sBlack Jack eli Mustajaakko, todella tumman punavioletti 2 kpl (toinen kukkii parhaillaan, toinen on ollut vuoden mutta ei ole kukkinut vielä kertaakaan.)  Dibleyn puutarhasta, kuuluisi olla minikokoinen, mutta on suurempi, vähintään semikokoinen
-MilkyWay Trail, valkoiset kerrotut kukat 1 kpl, Dibleyn puutarhasta, kukkii parhaillaan.
-FunTrail eli Kompis, vaalean violetit pilkulliset kukat. Saatu Ruotsista Gunillalta. On kukkinut runsaasti koko kesän.
-Rob’sVanilla Trail, vaaleanpunaiset kerrotut kukat 2 kpl. Toinen on viimevuona Dibleyltä tullut ja  se kukkii kukkimistaan, toinen on sen lehdestä kasvatettu ja aloittaa juuri kukkimistaan.  Lisäksi lehdestä lisättyjä uusia pikkutaimia tulossa.

Minikokoiset
-PixieBlue, sinivioletit yksinkertaiset kukat, 2 kpl. Kukkii, kukkii, kukkii…Vanhin paavalinkukkani.
-PixiePink,  vaaleanpunaiset, melkein valkoiset yksinkertaiset kukat 1 kpl, Dibleyn puutarhasta, kukkii parhaillaan.
-LillaBlåklockanpienet siniset kellokukat , 6 kpl.  Gunillalta saamani alkuperäinen kasvi on juuri aivan kuolemaisillaan, sen yksi poikanen aloittelee juuri kukkimistaan. Lisäksi minulla on Gunillalta tänä vuona saamiani uusia pikkutaimia 4kpl, niistä yhdessä on pienet nuput.
-Chantaspring, valkoiset kellokukat,  1 kpl. Dibleyn puutarhasta. Teki viime kesänä pari suloista pientä kukkaa, sen jälkeen oli kuolemaisillaan, mutta on toipunut, kun vaihdoin sen ilmavampaan multaan. Ei kuki, mutta olen iloinen että sain sen ylipäänsä jatkamaan kasvuaan.

Gunillalta tänä vuona saatuja uusia pikkutaimia (eivät ole vielä kukkineet):
Näiden lajikkeiden kuvia voit katsoa täältä.
-Falling Snow 2
-Rob’s Galiwinku 5
-Rosy Cheeks 2
-Opimara Little Pearl 2
-Skärt Litet Moln 2
-Booman 3
-Brazos Belle 1

Jännittävää kuulla, minkä taimen TiinaJ valitsee. Hän äänesti kyllä Pixie Blueta, mutta äänestyksessähän olivat vain kaikki juuri tällä hetkellä kukkivat saintpauliani.  Ja taimen valintaan vaikuttaa toki muukin kuin kukkasen kauneus.

Minkä sinä olisit valinnut, jos olisit sattunut voittamaan kilpailun? Minun kaikkein suurin suosikkini on Pixie Blue, koska olen saanut sen äidiltäni ja koska se on niin varma kukkija ja kaunis ja rakas vanha ystävä. Toisesta suosikkisijasta kilpailevat Valkoinen standardikokoinen sekä Vanilla Trail.

Paavalinkukkieni lisäksi tämä Paavalinkukka-blogini kaipaa inventaariota. Aloitin Paavalinkukka-blogin 13. toukokuuta 2013 ja olen aivan unohtanut viettää yksivuotispäiviä! Mutta vietetään nyt sitten tänään 1 vuoden ja 2 kuukauden syntymäpäivää. Tässä tilastoa tältä ajalta:

Paavalinkukan sivuja on katsottu kaikkiaan 15 246 kertaa
Eri maiden osalta tämä jakautuu seuraavasti:
Suomi 12 523
Yhdysvallat 796
Venäjä 579
Saksa 520
Ukraina 189
Kiina 119
Ranska 98
Ruotsi 58
Alankomaat 37
Muut maat kukin alle 20

Eniten katsotut sivut ovat
Saintpaulia hoitaa kasvattajaa 2298
Paavalinkukan tietopankki 372
Iloiset valopallot ja muuta ihanaa 358

Kommentteja on sivuille kirjoitettu kaikkiaan 545 kertaa.

Nämä tilastot ovat mielenkiintoisia, mutta eivät kerro mitään siitä, millaisia lukijani ovat, pitävätkö he sivuistani ja löytävätkö he niistä haluamiaan tietoja. Olisi hyvin vaikea kirjoittaa täysin näkymättömälle lukijakunnalle. Sen vuoksi olen kiitollinen jokaisesta kommentista, jonka olen saanut, ne innostavat jatkamaan.  Osa lukijoista tulee sivuilleni saintpauliaan liittyvillä hakusanoilla ja on tosi hienoa, jos he löytävät tarvitsemansa tiedon. Pahoin pelkään, että ulkomaiset tiedon etsijät jäävät tietoa vaille, koska haluan kirjoittaa vain suomenkielellä. Toivottavasti sivujen kuvat sentään ilahduttavat saintpaulioiden ystäviä ympäri maailmaa.

Nyt näyttää siltä, että tästä tulee ensimmäinen postaukseni, jossa ei ole yhtään kuvaa! No, tehdään tästä sellainen perinne, että kerran vuodessa on inventaariopäivä, jolloin keskityn pelkkiin numeroihin ja tilastoihin, vaikka kaikkina muina kertoina kuvat ovat mukana.

Iloisia kesäpäiviä kaikille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.