lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kukkaterveset SaksastaOlin viikon lomamatkalla Saksassa. Lomakohde oli pieni pohjoissaksalainen kaupunki ja lisäksi kävin Hampurissa. Kaikkien mielenkiintoisten ja hauskojen asioiden lisäksi tarkoitukseni oli käydä saksalaisissa kukkakaupoissa ja kertoa niistä ja niiden saintpauliatarjonnasta blogini lukijoille heti kotiin palattuani.

Yllätykseni oli suuri, kun en löytänyt kukkakauppoja! Pikkukaupungin ostoskävelykadulla oli suuria tavarataloja, paljon erikoisliikkeitä, ravintoloita ja satoja turisteja. Mutta vain yksi pieni kukkakauppa, jossa ei ollut yhtään saintpauliaa. Hampurissa olimme vain päivän, joten toki koko kaupunkia ei kierretty, mutta aika paljon kuitenkin. Muita kukkakauppoja ei sattunut silmiin paitsi päärautatieaseman kummankin uloskäynnin luona olevat kukkakioskit. Mutta ei saintpaulioita niissäkään.

Kukkia Saksassa ostetaan ja annetaan varmasti yhtä paljon kuin Suomessa, mutta kukkien ostopaikka jäi epäselväksi. Ehkä niitä ostetaan isoista marketeista tai puutarhamyymälöistä, mutta sellaisia pieniä kukkiin erikoistuneita kauppoja kuin omassa pienessä kotikaupungissani on useita, en siellä nähnyt.

Tuliaiseksi vein isäntäväelleni muutaman värikkään kukkapurkin. Tarkoitukseni oli ostaa niihin sisällöksi saintpaulioita, mutta nyt oli tyytyminen tulilatvoihin. Ne olivatkin suloisia minitulilatvoja, ostin ne siitä ainoasta kävelykadulta löytämästäni kukkakaupasta:
Isäntäväelläni oli yksi viherkasvi, parvekkeella ruukussa viihtyvä kaunis puu, joka minun mielestäni näytti puksipuulta.
Mutta mihin tarvitaan huonekasveja kun parvekkeelta ja jokaisesta ikkunasta avautuu  näkymä suureen vihreään metsään!
Tai ainakin se näyttää metsältä ikkunoista katsoen. Mutta kun menee ulos pihalle, huomaa olevansa tavallisen kerrostalon pihalla kaupungissa, ei suinkaan metsässä. Ympäristössä kasvaa vain niin ihania ja reheviä vanhoja puita, että vaikutelma metsästä talon ylimmän kerroksen ikkunoista on täydellinen.

Lopuksi laitan tähän vielä kuvan suloisesta belliksestä. Eikös vain siellä erään pikkukylän kirkkoon tutustuessa silmiin osunut tämä kaunokainen kirkon pihanurmikolta.
Bellis eli kaunokainen pohjoissaksalaisen kylän kirkon nurmikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.