tiistai 2. heinäkuuta 2013

Bellisten kuulumisiaKerroin tässä blogissa aiemmin kuinka olen yrittänyt saada belliksiä nurmikolleni. Siementen kanssa tuli epäonnistuminen, mutta sitten ystäväni toi minulle belliksen taimia Keski-Suomesta. Viikkoa ennen juhannusta istutin niitä puutarhaani. Taimet ovat juurtumassa ja edelleen hengissä.

Tässä kuvia, jotka otin belliksistä 26. kesäkuuta:

Muutamia taimia istutin ruusuaidan alle aika varjoisaan paikkaan. Näiden taimien ympärille sirottelin paljon kalkkia.

Muutamia taimia istutin perennapenkkiin puolivarjoon. Näille annoin jonkun verran kalkkia.

Muutamia taimia istutin aurinkoiseen kukkapenkkiin. Näille en laittanut kalkkia ollenkaan.


Istutin siis bellisten taimet erilaisiin paikkoihin valon ja happamuuden suhteen. Toivon, että joku niistä juurtuu, menestyy ja alkaa leviämään.

Viime viikolla, kun olin ajamassa ruohoa takapihalla, minut yhtäkkiä pysäytti oikea jymy-yllätys: ruohonleikkuukone pysähtyi vain muutaman sentin päähän ruohikolla kasvavasta belliksestä! Mutta en minä siihen kohtaan yhtään tainta tänä kesänä istuttanut. Se on viimevuotinen! Siis kuitenkin joku viime vuoden yritelmistä on kasvanut! Jos se on kasvanut heittelemistäni siemenistä, niin itämissuhde olisi 1/4000 eli ei sentään täyttä nollaa! Varovasti leikkasin sitten saksilla ruohon tämän kallisarvoisen aarteen ympäriltä. Tekisi mieli ympäröidä kukka aidalla, ettei kukaan vain astu sen päälle!
Jättiläisyllätys: Bellis ruohikon keskelläPerennapenkissä olevat bellikset kuvattuna eilen 1.7. Kukkien aika alkaa vähitellen olla ohi ja kasvi alkaa tehdä siemeniä. Toivon siemenille hyvää kasvuvoimaa!Nurmikolla kasvava yllätysbellis kuvattuna eilen 1.7. Se ei ole vielä siemenvaiheessa, vaan tekee vielä täyttä päätä uusia kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.