maanantai 22. heinäkuuta 2013

Onko maailman kaunein kukka Pixie Blue?


Olen kertonut tässä blogissani aiemmin, miten kadotin pienen valkoisen saintpaulian ja kuinka sen jälkeen pieni sininen saintpaulia on ollut rakkain kukkani. En tiedä rakkaimman kukkani oikeaa lajikenimeä, olen kutsunut sitä yksinkertaisesti ”maailman kauneimmaksi kukaksi”.  Tällä viikolla keksin, että maailman kaunein kukkani saattaa olla oikealta nimeltään Pixie Blue. Laitan tähän tänään ottamiani kuvia rakkaimmasta kukastani ja sen jälkeen muutamia muiden ottamia kuvia Pixie Bluesta. Onko kyseessä sama lajike?

Kuusi kuvaa minun rakkaasta nimettömästä saintpauliastani, jota kutsun maailman kauneimmaksi kukaksi. Kokeilin kuvatessani monenvärisiä taustoja. Mielestäni vaalean violettia taustaa vasten kukka on juuri sen värinen, kuin se silmillä katsoen ”oikeasti” on. Punaista taustaa vasten tunnelma on dramaattinen ja kukka näyttää sinisemmältä. 
Kukkani kasvutyyli on ”trail”. Kuvassa näkyy, kuinka se alkaa kasvattaa maata pitkin suikertavaa vartta, josta sitten lehdet ja kukat nousevat.


Ja sitten vertailun vuoksi muiden valokuvaamia Pixie Blue-kukkia:  

Saintpaulialajike nimeltä Pixie Blue  kuvataan Dibleyn puutarhan sivulla seuraavasti: : ”Single purple-blue flowers with a darker centre. Plain, ovate leaves.  Trailing. Miniature. AVSA roll of honor 1980, voted Best Variety 2012 (AVSA).”  

Saintpaulialajike nimeltä Pixie Blue kuvataan Lyndon Lyon puutarhan sivulla 
seuraavasti: “We're bringing back a semiminiature variety that was an old favorite. Single, small, purple/blue pansies with a darker eye. Blooms in large numbers, reaching high above medium green, trailing foliage.”   

Pieni osa Googlen kuvahaulla löytyvistä kukista, kun hakusanoiksi laittaa ”Pixie Blue saintpaulia”  


Gunillalla on myös Pixie Blue. Gunilla kertoo blogissaan, että Pixie Blue oli ensimmäinen hänen näkemänsä minisaintpaulia Ruotsissa. Gunillan kuva omasta  Pixie Blue-kukastaan on täällä 

Arvoisat lukijat, onko maailman kauneimmaksi kukaksi kutsumani rakkain saintpauliani vihdoinkin löytänyt oikean nimensä? Onko se Pixie Blue?

Lisätodistuksena pyydän kiinnittämään huomiota vuosilukuihin. Pixie Blue voitti AVSA:n palkinnon vuonna 1980, joten sen jälkeen se on tullut tunnetuksi maailmalla. Pixie Blue oli ensimmäinen minisaintpaulia Ruotsissa. Varmaankin ensimmäinen myös Suomessa!  Aika luontevalta tuntuu ajatella, että äitini, jolla oli aina perinteisiä standardikokoisia violetteja saintpaulioita, olisi 1980-luvulla ensimmäisen kerran minikokoisen saintpaulian nähtyään, ihastunut ja ostanut sellaisen itselleen ja minulle. Minähän sain kukan äidiltäni juuri 1980-luvulla!

Se, että minulla oleva sininen äidiltä saamani kukka on löytänyt nimensä, antaa toivoa, että jonain päivänä vielä löydän kadonneen valkoisen pikku saintpauliani nimineen päivineen!

Kerroin aikaisemmin, että käydessäni tyttäreni kodissa, löysin hänelle antamani kolme maailman kauneinta kukkaa aivan kuoleman kielissä. Epäilin silloin, että kukat olivat taintuneet auringon paahteesta ja suojasin ne auringolta valkoisella paperilla. Nyt näyttää siltä, että kukat ovat pelastuneet.
Pienet siniset saintpauliat kuolemaisillaan 2.6.2013

Samat siniset saintpauliat pirteinä ja iloisina 13.7.2013

Katastrofi lähellä 2.6.2013

Elämäniloa täynnä 13.7.2013

Melkoinen muutos! Suora auringonpaahde on myrkkyä saintpaulioille, se tuli todistettua jälleen kerran. Toisaalta ne ovat sitkeitä ja kestävät rääkkäystä hengissä pitkäänkin ja toipuvat taas pirteään kuntoon, kun olosuhteet korjaantuvat. Ja nämäkin  kolme suloista pikkusanttua ovat varmaankin siis Pixie Blue-lajiketta. Vai mitä mieltä olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.