sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Punaiset vastaan keltaisetKärhökukkalaatikosta kerroin pari päivää sitten. Toinen kukkalaatikkomme on pääoven luona. Mieheni osti siihen toukokuun lopussa upean tummanpunaisen daalian.

Toukokuun lopussa otettu kuva juuri istutetusta daaliasta. Purkin reunoilla pieninä hentoina sirkkalehtinä kukkalaatikossa asustelevan keltaisen kukkasen alkuja.

Heinäkuun puolivälissä keltaiset kukkaset ympäröivät daalian joka puolelta

Heinäkuun lopussa daaliat peittyvät keltakukkaiseen reunakasviin. En tiedä tukahtuiko daalia vai oliko sen kukinta-aika lopussa, mutta pian tämän kuvan ottamisen jälkeen daalia lopetti kukkimisen.

Elokuun alussa mieheni poisti keväällä istuttamansa daalian laatikosta ja raivasi laatikon yhteen kulmaan tilaa uudelle punaiselle kukkaselle. Se on väriltään daaliaa hieman tummempi ja kukat ovat hieman pienempiä.

13.8.2013 otetussa kuvassa keltainen kukka kietoo jo punakukkaisen ystävän hellästi syleilyynsä.

Rikkaruohoista kirjoittamassani postauksessa jo kerroin, että en uskalla kokonaan vaihtaa tämän laatikon multaa, koska keltainen runsaskukkainen laji on mukava ilahduttaja syksyllä, silloin kun kesäkukat alkavat lakastua. Tietääkö joku lukijani tämän keltakukkaisen nimen? Kukkalaatikko oli paikoillaan, kun ostimme talon ja sen mullasta noussut keltakukkainen tuli minulle yllätyksenä, joten en tiedä kuinka se on laatikkoon joutunut tai mikä sen nimi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.