torstai 6. kesäkuuta 2013

Alppiruusu, sitkeä sissi!


Tämä kuvan otin puutarhassani eilen illalla:
 
Alppiruusu, jossa on kukat, mutta ei juuri lehtiä 5.6.2013    


Nämä kuvat olin ottanut samasta kasvista pari viikkoa sitten:
Alppiruusu, jossa ei ole lehtiä eikä juuri kukkiakaan 26.5.2013Tänä keväänä kasvit monin paikoin kärsivät ahavasta eli kylmästä tuulesta. Minunkin alppiruusuni kärsivät ja kun otin nuo kuvat pari viikkoa sitten, luulin, että kaksi pientä punaista kukkayritelmää jäävät ainoiksi väriläiskiksi tänä vuonna. Kasvi oli aivan lehdetön ja todella huonokutoisen näköinen.

Hämmästyttävää kyllä, kukkia puhkesi lähes tavallinen määrä. Tosin ne ovat jotenkin vaisumpia kuin ennen, koska lehdet lähes puuttuvat. Täytyy sanoa, että tämä alppiruusu on sitkeä sissi, vai pitäisikö tässä tapauksessa puhua alppijääkäristä?

Pihassani on myös toinen alppiruusu, joka kasvaa alppiruusulle aivan sopimattomassa paikassa, melkein täysin varjossa, eikä se koskaan ole juuri kukkia näyttänyt. Kun kävin katsomassa sitä eilen, hämmästyin:
Nuppu alppiruusussa
 

Siinä on monta nuppua juuri aukeamaisillaan! Lehdet ovat hyväkuntoisia eikä se näytä kärsineen minkäänlaista vahinkoa viime keväänä kylmistä tuulista tai ahavista. Voiko tuuli puhaltaa pihalla yhteen paikkaan, mutta ei toiseen? En tiedä selitystä tähän, mutta hauska nähdä kukat tässä kasvissa. Se onkin erivärinen kuin toinen alppiruusuni. Yksi kukka oli jo auennutkin:
 
Violetti alppiruusu!


Alppiruusut ovat talon edellisen asukkaan istuttamat, joten en tiedä kuinka vanhoja ne ovat. En hoida niitä mitenkään erityisesti. Siinä ne kasvaa nököttävät. Kitken joskus pahimmat rikkaruohot ja annan pari ämpärillistä vettä, jos on oikein kuumaa. ”Havu- ja rodolannoite”-nimistä lannoitetta annan purkin ohjeen mukaan pari kertaa kuukaudessa touko- kesä- ja heinäkuussa, eli aika vähän sitä lannoitustakin tulee. Ja tahtoo unohtua sekin joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.