tiistai 18. kesäkuuta 2013

Feikki vai leikki, aito vai oikea?Tämän blogin erään aikaisemman postauksen  kommenteissa käytiin keskustelua aidoista ja epäaidoista kukista. Lukijani Dr. T esitti kysymyksen: ”Onko niin, että aidon kukan kasvattamiseen sisältyy jotakin sisäistä voimaannuttamista, jota silkki tai muovi ei koskaan voi korvata?”

Minun mielestäni tekokukat voivat jossain tilanteissa olla jopa aitoja kukkia parempia. Tässä sellainen tapaus:

Meidän talomme yläkerran parvekkeelle paistaa hyvin kuuma keskipäivän aurinko. Kun muutimme taloon, laitoimme parvekelaatikkoon kauniit oikeat kukat. Ne kuivuivat kuoliaaksi. Korvasin kukat uusilla ja päätin olla tarkempi kastelussa, mutta jälleen kävi samoin. Kumpikin tuhoutuminen tapahtui sateisen päivän jälkeisenä aurinkoisena päivänä. Kun sataa kaatamalla, ei millään muista, että pitää kastella parvekekukat. Sade ei pääse parvekelaatikkoon, joka on hieman parvekkeen katon suojassa ja sitten kun seuraavana päivänä aurinko porottaa, peli on selvä.

Seuraavana keväänä ostin parvekkeelle silkkikukkia, pelargonioita. Ostin ne Tiimarista, eivätkä ne maksaneet montaa euroa. Asettelin kukat laatikkoon, jossa mullan tilalla on kanaverkkoa. Kiinnitin oksat langoilla verkkoon, niin että ne eivät lähde lentoon tuulessa ja kanaverkko taas pysyy paikallaan, kun painona on muutamia sopivan isoja kiviä.

Nämä samat silkkipelargoniat ovat kaunistaneet taloamme jo monta vuotta. Minun täytyy vain keväällä katsoa vastapäisestä talosta, milloin siellä ilmestyy pelargoniat ulos, laitan omani samaan aikaan. Syksyllä taas nostan omani kellariin silloin, kun vastapäisessä talossa kukat viedään kompostiin.

Hyvät lukijani, tässä alla on kaksi kuvaa. Toisessa ovat minun tekopelargoniani ja toisessa naapurini oikeat pelargoniat. Mutta kumpi on kumpi? Kummassa kuvassa on tekokukat ja kummassa oikeat? Vai onko kenties molemmissa tekokukat? Oletan luonnollisesti, että naapurillani on oikeat kukat. Mutta koska hänen parvekkeensa on samaan ilmansuuntaan kuin omani ja siellä on yhtä kova auringon paahde kuin meilläkin, voihan olla, että hän on päätynyt samaan ratkaisuun. Kenties hän luulee, että minulla on oikeat kukat, vaikka hänellä on tekokukat. Niin, itse asiassa, ottiko naapuri kukkansa viime syksynä pois vasta minun jälkeeni…
Pelargoniat parvekkeella 1: feikki vai leikki?

Pelargoniat parvekkeella 2: aito vai oikea?


Olimme eilen mieheni kanssa pyöräilemässä. Kaikki tienpientareet olivat upeita kukkatarhoja, joiden aitoutta ei tarvitse epäillä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.