tiistai 25. kesäkuuta 2013

Saariston luontoon polkua pitkinMuutama päivä sitten teimme mieheni kanssa retken ”melkein saaristoon”. Sellainen, jolla ei ole purjevenettä, pääsee saaristoluontoon esimerkiksi ajamalla autolla Uuteenkaupunkiin Pyhämaan kärkeen, jonne Pyhämaan seurakunta on tehnyt luontopolun Paprinniemeen. (Ajo ohjeet Uudenkaupungin seurakunnan nettisivulla ) Auto jätetään tienvarren parkkipaikalle, josta alkaa noin 5 km pituinen luontopolku. Polku kulkee uskomattoman monimuotoisen luonnon kautta: on kuivaa kangasmetsää, lehtomaista aluetta, meren tuulien tuivertamia männynkäkkyröitä ja jättiläispuita kallioiden suojaamassa laaksossa.

Silloin kun lapset olivat pieniä ja meillä oli purjevene, tulimme Paprinniemelle vesitse. Olimme kallioisessa niemenkärjessä koko päivän, uitiin ja nautittiin kesästä. Nyt tulimme autolla maantietä ja kävellen metsäpolkua. Eväät söimme tutulla paikalla niemen kärjessä ristin alla. Mieheni haikaili vielä vanhoja hyviä purjeveneaikoja, minusta oli mukavampi näin: samat ihanat maisemat, mutta tukeva kallio jalkojen alla.

Mieheni ja minä otimme samaan aikaan nämä kuvat toisistamme. Hänellä on hieno järjestelmäkamera, minulla taskupokkari. Mielestäni minun kuvassani hänen ympärillään oleva luonto on paremman värinen kuin hänen kuvassaan minun ympärilläni oleva luonto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.